De Susqueda a Tübingen: presentacions a Barcelona

Paula_2

—PRESENTACIÓ al cor del Barri Gòtic de Barcelona, 16 de juliol de 2010

La presentació de la novel·la DE SUSQUEDA A TÜBINGEN. DIARI D’UNA METGESSA a la llibreria Santo Domingo (Sant Domènec del Call, 4) va sortir rodona. Ens vam reunir trenta-nou persones en una sala adequada per a unes quaranta. Davant d’un públic atent i interessat, en aquest punt recòndit i misteriós ubicat a l’antic barri jueu de Barcelona, vaig explicar algunes de les claus del fenomen de la cacera de bruixes. 

Aquí reprodueixo el final de la meva xerrada: «Ara, per acabar, i com un homenatge a totes les persones que van viure avançades al seu temps us llegiré un fragment del llibre, una part que té lloc aquí, al Barri Gòtic de Barcelona, a prop d’on estem ara». I mentre llegia un fragment de la història de la Paula Krüger, acompanyada pel violí de fons magistralment tocat per Alberto Chacra, va ser com si la sentíssim passar pel Barri Gòtic amb en Roger Comasòlibes. 

Call3

Una exquisida peça barroca interpretada per Alberto al violí va donar pas al piscolabis i aleshores vaig poder gaudir de la companyia i els comentaris càlids i afectuosos dels assistents. 

call1

Maria Lluïsa dedicant la novel·la en un raconet mentre tots degusten el piscolabis, però ella encantada! (fotos de Marta Ollich) 

Un cop acabada la reunió, ja als carrers estrets del Call tan plens d’història, em van arribar murmuris del sinistre orde de l’Abisme mentre una fetillera s’esforçava per desfer el malefici d’un terror sense nom… En fi, va ser una vetllada màgica i meravellosa. 

—PRESENTACIÓ a Barcelona, al Paladar de la Lluïsa, 27 de juny de 2010 

Era diumenge i vaig tenir el goig de presentar el meu llibre després d’assaborir un exquisit dinar ideat i preparat per l’agitadora cultural Maria Lluïsa del Río, també coneguda com la sultana del Gòtic. Mireu quin menú: Aperitius selvàtics. Cuscús amb verdures a l’estil de la Lluïsa. Calamars farcits a la catalana. Delícies de pinya natural amb aroma de tarongina. Cafè i/o infusions. 

La reunió va tenir diverses sorpreses, totes molt agradables, i va ser molt divertida i fructífera. Assistir a un Paladar de la Maria Lluïsa del Río és una experiència única que no us heu de perdre, la recomano a tothom.   

Maria Lluïsa Latorre, 22 de juliol de 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *