Duble Buble: concert 25 anys del rock català

Duble Buble al concert d’homenatge als 25 anys del rock català (6 d’octubre de 2016)

Els sis membres de Duble Buble —Maria J. Martínez, Ramon Ferrer, Maria Lluïsa Latorre, Leonci Coromina, Jaume Coromina i Francesc Latorre— vam tenir el gust de retrobar-nos i acudir com a públic a l’Auditori de Barcelona per commemorar el concert que Sopa de Cabra, Sau, Els Pets i Sangtraït van oferir al Palau Sant Jordi el 1991. L’acte, però, va anar més enllà i va ser un reconeixement al rock català que es va fer entre el 1985 i el 2000, el llegat d’una generació de grups que vam aconseguir normalitzar el català en la música pop-rock. 

joana_serrat_clava

Joana Serrat va encetar el concert amb un «Clava’t» delicat i encisador 

Organitza’t per la revista ENDERROCK i l’AUDITORI, el concert va començar amb Joana Serrat, que va interpretar una versió del tema «Clava’t» que, a més de captivar-nos, ens va fer molta il·lusió. Vam seguir amb interès i emoció les composicions de fa tants anys que ara ens oferien una catorzena d’artistes que aleshores eren adolescents o nens —Roger Mas, Joan Dausà, Arnau Tordera (Obesses), Núria Graham, Mazoni, Joana Serrat, Ernest Crusats (La Iaia), Joan Colomo, Vidal Soler (Copa Lotus), Josep Montero (Oques Grasses), Núria Bòtia i Jordi Bastida (Trau), Adrià Salas (La Pegatina) i Sanjosex—. La banda musical, dirigida pel guitarrista i productor David Soler, va fer unes adaptacions tan sòlides i de qualitat que ens van fer aixecar, saltar i ballar. En alguns moments, els vídeos que apareixien a la pantalla gegant de fons ens van fer sentir transportats a aquells temps, com si haguéssim viatjat per un forat de cuc. Encara que el públic no se’n va adonar, al llarg de la nit va sonar moltes vegades el «Buli», un tema instrumental que forma part del nostre tercer elapé VIDES EXEMPLARS. 

25-anys-de-rock-catala

Al final del concert, els músics dels grups que estàvem entre el públic vam ser convidats a pujar a l’escenari. Nosaltres vam anar de dret a felicitar i abraçar la també vigatana Joana Serrat. Us deixo amb un reportatge del concert de BTV: 

http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/10/07/musics-contemporanis-celebren-25-anys-de-rock-catala-a-lauditori/

Maria Lluïsa Latorre, novembre del 2016 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *