PRESENTACIÓ del llibre El cor de les llavors. Per un planeta lliure de transgènics a la ciutat de Solsona:
—SOLSONA, al Saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató, 6 de maig de 2016
Cartell informatiu de la presentació
El viatge de Tordera a Solsona és llarg però durant el trajecte pots gaudir de la visió de llocs meravellosos, com ara el castell de Cardona. Un cop arribes, la ciutat de Solsona impressiona per la seva bellesa. Tot seguit, l’entrada pel Portal del Pont et transporta a l’època medieval. Després de recórrer uns quants carrers encisadors fas cap a la Biblioteca Carles Morató, inaugurada gairebé fa un any, que és un edifici preciós totalment integrat al casc antic. Doncs bé, quan vaig entrar al Saló de les Homilies d’Organyà em vaig sentir en un indret de somni.
Façana de la Biblioteca Carles Morató
Pel que fa a l’acte, organitzat per la biblioteca dins la programació de la Fira de Sant Isidre, el va encetar la Mercè Augé, una mestra retirada molt coneguda i apreciada a Solsona, que va explicar la meva biografia. A continuació en Jesús Aumatell, l’editor, va parlar de la trama del llibre. Per últim, vaig oferir la meva exposició en powerpoint que he reproduït al següent enllaç:
Algunes persones del públic ja havien llegit el llibre i van afavorir la roda de preguntes final. Hi va haver una intervenció per corregir el nom de males herbes o maleses que jo havia fet servir. En realitat són plantes silvestres que apareixen de manera espontània a tot arreu i que poden ser molt beneficioses. Un assistent veí de Pinós, que comercialitza productes ecològics, ens va il·lustrar amb algunes dades sobre l’agricultura ecològica, com l’ús de productes biològics a base de bacillus thurigiensis —un bacteri que habita el sòl— per neutralitzar alguns insectes lepidòpters i el risc que s’hi facin resistents a causa de l’augment exponencial dels cultius transgènics Bt.
Tot plegat, el viatge, la ciutat de Solsona i la xerrada a la biblioteca van convertir la jornada en fantàstica i, abans d’acabar, aprofito per donar les gràcies a la Mercè Augé, a l’Ester Barniol, directora de la biblioteca, i a la llibreria Pellicer.
Maria Lluïsa Latorre, 14 de maig de 2016