Els peons de l’assassí: opinions

ELS PEONS DE L’ASSASSÍ. A continuació trobareu les opinions dels lectors/es. Per respectar-ne l’anonimat només apareixen les inicials, el sexe i l’edat. 

lectores

DMC ♀ (40): Mha agradat molt, sobretot el desenllaç, ja que als llibres dintriga, policíacs… el final sempre em sol decebre (són una mica pastelet), en canvi, el teu està molt ben aconseguit. Moltes felicitats i a veure si nescrius un altre! 

MPB ♀ (27): És molt amè i enganxa molt, i crec que això només ho aconsegueixen els bons llibres. I el final està molt bé. 

JSM(46): És un llibre extens, però de lectura fàcil i que al mateix temps aporta molts coneixements sorprenents i estimulants. Encara que la trama és complexa, està molt ben resolta. Val molt la pena. 

FRB ♀ (49): El vaig llegir en una setmana perquè no el podia deixar i vaig comprovar que està molt ben documentat. 

—JBV ♀ (46): El vaig trobar massa llarg i amb alguns trossos que trencaven el ritme del relat, sobretot cap a la meitat. Això pot fer que molta gent no es decideixi a llegir-lo o que el deixi a mig fer. Ara bé, per ser el primer vaig pensar que no estava malament. 

NAP ♀ (45): Es llegeix molt bé tot el llibre, però la segona part és molt millor; m’hi vaig quedar ben enganxada, a més, el final no és gens decebedor. 

—SPP ♀ (42): He comprovat de nou l’immens plaer que proporciona la lectura amb ELS PEONS DE L’ASSASSÍ. M’ha enganxat de la primera a l’última pàgina i m’ha sorprès la manera com avançava i com finalitzava. Si hi haig de buscar un inconvenient és que el llibre en sí és una mica assassí, jo que llegeixo al llit abans de dormir me les veia per aguantar el pes de les seves 840 pàgines, però, tot sigui dit, les vaig llegir en molts pocs dies ja que la intriga em tenia completament atrapada. Per un interès purament egoista espero que l’autora segueixi escrivint. 

—RPA ♀ (44): El llibre em va fer reflexionar sobre moltes coses, però, sobretot, em va fer emocionar; em va fer plorar i també riure. A més de la història principal, hi ha diverses subtrames molt ben connectades i, com que també em va agradar com acaba, el recomano a tothom. 

—RBF ♀ (76) i MªACB ♀ (52): Hem parlat amb la meva filla sobre quina opinió ens mereixia l’obra, i estem ben d’acord. El llenguatge planer i el sovintejat diàleg fan molt llegidor el llibre. Com a inconvenients, el volum del llibre fa difícil manejar-lo, i els més de cent personatges que hi surten exigeixen un esforç per anar-los seguint a tots. Les històries col·laterals de l’obra farien possibles un parell de volums més: expedients X, explicació del temps, dels somnis, del voyeurisme, l’Església, l’Islam, etc. L’autora demostra tenir coneixements molt amplis de diversos temes d’actualitat i una cultura molt extensa. Creiem ben de debò que té grans qualitats per a dedicar-se a la literatura, i val la pena que ho faci. 

—EOG ♂ (72): Es tracta d’un llibre d’intriga amb una trama fantàsticament ben rumiada i amb un desenvolupament molt complet. Quan comencen a sortir temes com els fenòmens paranormals o els desapareguts de la dictadura argentina et preguntes «on anirem a parar?», però tot es va encadenant. La història de Nova York està molt ben connectada amb la de Barcelona i el desenllaç és rodó.

—NLV ♀ (17): El llibre es llegeix molt bé i és interessant, però té parts que semblen un manual. 

—IVP ♀ (43): Encara que és un llibre molt llarg i conté temes una mica complexos tot s’entén molt bé i és assequible per a tothom. Hi ha molts personatges però estan molt ben introduïts al llarg del relat. Tot i que en algun moment et preguntes: «com ho farà per lligar tot això?», el final satisfà les expectatives creades. 

—IOC(55): Moltes felicitacions a l’autora! Vaig quedar parada de trobar-me amb una història tan interessant i ben resolta, i més tenint en compte que era el seu primer llibre. 

—FES ♂ (62): Es un libro muy largo pero está muy bien, el lenguaje es fluido y la trama genera mucho interés. Se aprecia un gran esfuerzo, con acierto, por parte de la autora. Muy recomendable. 

—JSS ♂ (75): He acabat de llegir el seu retaule de caràcters i situacions que conformen ELS PEONS DE L’ASSASSÍ. M’ha agradat molt. Hi ha de tot i bo. Fins i tot els dolents o la dolenta […]. He recorregut diversos móns, ambients, dèries i neures. Gràcies, Maria Lluïsa. 

—LCLL ♀ (36): Respecte el teu llibre… vaja, que des que vaig començar no vaig poder fer res més que llegir-lo fins que l’he acabat. Jo diria que en un temps rècord, però no podia fer res més que llegir. M’ha agradat molt, tot i que els llibres d’assassinats em costen una mica, aquest em va enganxar de tal manera que no vaig poder parar fins que el vaig acabar. O sigui, que, encara que sigui molt tard, moltes felicitats! No sé si n’estàs preparant algun altre, però, si no és així, ja t’hi pots posar! 

—MMV ♂ (81): He trigat molt a llegir-lo, però només puc dir: superior! De fet, no em sorprèn que siguis capaç de forjar històries tan interessants, ara, et devies quedar ben descansada quan el vas acabar, eh? 

—MBJ ♀ (58): Lluïsa, bon dia, ja fa força dies que et volia enviar un correu, però sempre estem massa ocupats i el temps passa ràpid. A finals de gener (2010) vaig acabar de llegir el teu llibre i t’he de dir que m’ha agradat molt. Vaig començar-lo a finals de setembre i em va enganxar  molt. No vaig perdre en cap moment el fil. L’he trobat molt interessant per moltes raons: les referències a fets històrics, a explicacions sobre temes científics, per la transmissió intimista dels personatges, perquè es molt sorprenent amb la resolució […]. La meva valoració es que has escrit una gran novel·la, això sí, quan la reeditis pensa si es possible fer dos volums, es costós prendre-la quan anem a Barcelona amb el tren (març del 2010). 

LlQJ ♀ (46): M’agrada molt la novel·la de misteri i, ja pots imaginar que he gaudit molt de la lectura del teu llibre. Aquest estiu me’l van regalar i en dues setmanes el vaig acabar. Et vull felicitar per tota la trama, tan curosament lligada, pel fet que resulti fàcil d’entendre i de llegir, pels personatges tan ben descrits i també pel grans coneixements que evidencies sobre matèries tan diferents com són els fenòmens paranormals o l’arqueologia. Les meves més sinceres felicitacions. Gràcies! (setembre del 2011). 

Només es recullen les opinions de les persones que han llegit tot el llibre.

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ setembre del 2011 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *