Els peons de l’assassí: presentació a Tordera

ELS PEONS DE L’ASSASSÍ. Crònica de la presentació a Tordera, 1 de desembre de 2006, a la Biblioteca Municipal 

peollib3

Unes cent persones van assistir a la presentació de la meva primera novel·la. Entre el públic hi havia torderencs internacionals com el músic Diego Cortés, polítics de diferents partits amb representació a l’Ajuntament, la Paquita de can Nassos, a qui, mentre li dedicava Els peons de l’assassí, li vaig manifestar la meva enveja sana perquè, des de fa mesos, el seu últim llibre de cuina és present a totes les llibreries de Vic. 

En primer lloc va parlar la Conxita Rodríguez i va excusar l’absència de Ferran Mascarell, la va seguir en Jesús Aumatell, l’editor del llibre, i em va passar la paraula a mi. Per començar vaig referir a la concurrència que exerceixo de metgessa de capçalera al CAP de Tordera des de fa dotze anys i que vaig iniciar el llibre en fa tretze. Després els vaig explicar que la trama principal tracta de la resolució d’unes morts misterioses i que vaig fer la protagonista metgessa forense perquè la meva condició de metgessa em permetria parlar-ne amb propietat. 

puntllibre

Entre altres, vaig reconèixer influències de la sèrie de culte Expedient X: «Em fascinava la visió més científica i realista, encarnada per l’agent Scully, i la més inexplicable i irracional, representada per Mulder. Al llibre plantejo aquesta doble visió i m’atreveixo a formular algunes hipòtesis.» Per últim, vaig assenyalar que hi havia predomini dels personatges femenins, però sense detriment dels masculins. 

Després hi va haver un refrigeri amb pastes i cava mentre firmava dedicatòries als assistents que van comprar el llibre; es van vendre tots els que hi havia. Al final em trobava cansada però exultant i agraïda d’haver tingut tan bona resposta. 

Ara el meu principal desig és que el llibre aporti moments gratificants i reflexions d’interès als seus futurs lectors mentre preparo, junt amb l’editor, les properes presentacions a Barcelona, el dia 18 de gener de 2007, i la de Girona, que encara no té data. 

Maria Lluïsa Latorre, 2 de desembre de 2006 

—Nota de premsa al Diari de Girona, divendres, 1 de desembre de 2006. Edició digital n. 2529: 

L’exconseller de Cultura Ferran Mascarell presentarà avui a les vuit del vespre a la Biblioteca Municipal de Tordera la primera novel·la d’una de les metgesses de l’ambulatori torderenc, Maria Lluïsa Latorre (l’Esquirol, 1961), segons informa Ràdio Tordera. 

L’antic responsable de l’àmbit de Cultura de la Generalitat es farà càrrec de la presentació d’Els peons de l’assassí, la primera obra de ficció de Latorre, que va ser teclista d’un dels primers grups que va fer pop-rock en català, Duble Buble. 

La trama d’Els peons de l’assassí relata en clau d’intriga una història farcida de referents i tributs a l’imaginari col·lectiu de la generació de l’escriptora, que va protagonitzar els efervescents anys 80. Es tracta d’una obra íntegrament de ficció que narra la història d’una metgessa forense, la doctora Clara Verdaguer, que es veu involucrada en un seguit de circumstàncies insòlites que afectaran la seva plàcida vida a Nova York. 

Redactada originàriament en català i editada per Emboscall, la novel·la està dirigida a un públic molt ampli, es tracta d’un relat d’intriga que serveix d’excusa a Latorre per escriure sobre els nombrosos interrogants i misteris que la vida planteja.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *