Duble Buble: actuació a Montesquiu

Actuació de Duble Buble a la II Mostra d’Arts Vives, castell de Montesquiu (6 de juliol de 2001) 

Vam arribar a la tarda per provar so i, des de l’escenari, la visió de l’esplanada i els jardins amb el castell de fons era magnífica. Mentre ens esperàvem va arribar Jorge Drexler amb els seus músics i acompanyants. Per cert, en Xavier, el meu marit, i en Quim Vilaplana van ajudar la mare del cantautor uruguaià a travessar una tanca que impedia accedir a l’escenari. Després de fer proves de so ens vam concentrar en unes habitacions on hi havia els camerinos i vam sopar. 

A les deu del vespre va ser el torn de Jorge Drexler i la seva formació. La seva música, d’un to intimista i poètic, va connectar molt bé amb el públic. Quan el 2004 va guanyar l’Oscar per la cançó «Al otro lado del río», de la pel·lícula Diarios de motocicleta, em va fer una especial il·lusió. 

DubleJorgeDrexler

Cartell de la programació de la Mostra d’Arts Vives al castell de Montesquiu amb l’oscaritzat Jorge Drexler 

Pels vols de les dotze de la nit pujàvem a l’escenari i encetàvem el concert amb la mateixa trempera i energia que fa dotze anys. Durant l’actuació vam comptar amb Quim Vilaplana a la bateria (en Fonsu Coromina es dedica a tasques logístiques per Metges Sense Fronteres, cosa que li va impedir ser al concert) i les veus de Joana Serrat i Laura Cruells. 

A l’hora d’interpretar «La fuegos» en Pep Sala va pujar a l’escenari, li vaig cedir els teclats una estona i va ser genial. Després va venir el moment per recordar temes que havíem tocat quan fèiem ball, com el «Rebel Rebel» de David Bowie i «Aquí en mi nube», una versió de Lone Star del «Get Off of My Cloud» dels Rolling Stones. En aquest punt vam comptar amb la col·laboració dels Trogloditas: Jordi Vila a la bateria i Ricard Puigdomènech a la guitarra. Després de diversos bisos vam acomiadar el concert amb el tema «Perduts al mig de l’espai», que amb la lluna plena de fons va ser memorable. 

reculldb

Coincidint amb aquesta actuació, vam publicar Recull, un disc recopilatori en format digital que compta amb quinze temes dels més coneguts del nostre repertori i que vam editar a la memòria del periodista Ramon Barnils. Bé, doncs, després de l’actuació vam estar firmant dedicatòries a un munt de fans entusiasmats. Va ser el somni d’una nit d’estiu. 

En podeu veure imatges al següent enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=JbMFEryYLQg

Actuació de Duble Buble a la Festa de la Música a Barcelona (21 de juny de 2001) 

En un gran escenari a la plaça de Catalunya vam poder fer un petit tast del que serà la tornada oficial del grup el dia 6 de juliol a Montesquiu i vam interpretar tres temes, «Cristina», «Clava’t» i «Perduts al mig de l’espai». Ens ho vam passar molt bé, a més, era el dia del meu sant i va ser com un regal. En podeu veure un petit reportatge a: 

https://www.youtube.com/watch?v=nm-aUKsMjnA 

REPORTATGES DEL CONCERT: 

Periòdic El 9 Nou: Duble Buble recollirà en un CD els seus èxits i farà un concert (25 de maig de 2001).

El grup osonenc vas ser el precursor del pop-rock en català 

Dotze anys després d’haver deixat els escenaris, Duble Buble ressuscitarà a través d’un CD recopilatori de les seves millors cançons i d’una actuació en directe —en principi única— que es farà el proper mes de juliol en el marc de la Mostra d’Arts Vives del Castell de Montesquiu. […] El disc permetrà recuperar bona part de la producció del grup en format digital, ja que els tres elapés originals només s’havien editat en vinil. JORDI VILARRODÀ 

Revista La Marxa: Duble Buble, el retorn (22 de juny de 2001) 

Els Duble Buble tornaran a actuar, dotze anys després de la seva dissolució, el proper 6 de juliol en el marc de la Mostra d’Arts Vives del Castell de Montesquiu.

duble2001assaig

Quan tots plegats es van retrobar, fa unes setmanes, per iniciar els assajos del concert del 6 de juliol, alguns d’ells no s’havien vist des de feia dotze anys, quan compartien furgoneta, hotel i, com explica Ramon Ferrer, s’odiaven «cordialment». […] A Montesquiu, els Duble Buble actuaran sense el seu bateria de sempre, Fonsu, que per raons de feina no hi podrà ser i serà substituït per Quim Vilaplana. ALBERT ESPONA 

Revista La Marxa: Els Duble Buble estrelles al MAV de Montesquiu (6 de juliol de 2001)

El retorn de Duble Buble, que tindrà lloc aquest divendres a les dotze de la nit, ha estat instigat pels mateixos responsables de la mostra, que volien brindar el seu particular homenatge a una formació que als anys vuitanta va ser pionera del rock fet en català. […] En el primer d’aquests apartats, el concert de Duble Buble serà precedit pel de l’uruguaià, actualment resident a Madrid, Jorge Drexler, que a les deu del vespre d’aquest divendres presentarà, acompanyat d’una banda de luxe, el seu sisè disc Sea. ALBERT ESPONA 

Periòdic El 9 Nou: Els Duble Buble reapareixen a Montesquiu dotze anys després de fer l’últim concert (6 de juliol de 2001) 

El retorn del grup precursor del pop-rock català 

dubletele

Foto de promoció de l’any 1986. A sota, els Duble Buble durant un descans en un assaig per a lactuació al castell de Montesquiu del 6 de juliol de 2001. Quim Vilaplana substitueix Leonci Coromina a la bateria. 

duble2001

Periòdic El 9 Nou: Concert irrepetible dels mítics Duble Buble a Montesquiu (9 de juliol de 2001) 

Al voltant d’unes 700 persones van poder reviure la música dels mítics Duble Buble, en un concert únic que van oferir aquest divendres en el marc de la Mostra d’Arts Vives de Montesquiu. La música d’un dels grups pioners de l’anomenat rock català va poder tornar a sonar en directe, dotze anys després de la desaparició d’aquesta formació osonenca. ROSER FERRER 

Montesquiu

Revista La Marxa: Tornen els grans dinosaures del rock en català (13 de juliol de 2001)

DB_dinosaures

En un concert únic i irrepetible, que es va portar a terme al castell de Montesquiu, divendres passat els mítics Duble Buble, autèntics dinosaures del rock català dels mítics anys vuitanta, van oferir un espectacle digne de les millors espècies de l’era juràssica. Tal com es pot veure a la fotografia, els anys no passen en va, ni per als membres del grup ni tampoc per als seus múltiples seguidors, que mostraven ufanosos una distingida alopècia i una clara manca de la cirurgia plàstica. Els components de la banda van repassar el seu popular repertori amb temes com els emblemàtics «Perduts enmig del Juràsic» o el popularíssim «Cristinasaurus Rex». No es descarta que després de la pròxima glaciació, el grup iniciï una gira pel món conegut que podria titular-se Retorn al Cretaci.

Revista Enderrock: Els vells rockers… El somni d’una nit d’estiu (setembre del 2001) 

Divendres 6 de juliol. Al migdia, una discreta pluja regava els jardins del castell de Montesquiu, on unes hores després havia de redebutar el grup de l’Esquirol, Duble Buble. Però ni la pluja ni el concert que Lax’n’Busto oferia a la mateixa hora gratuïtament a la Rambla Passeig de Vic no van impedir que set-centes persones fessin cap a un poblet, situat al límit entre les comarques del Ripollès i d’Osona. Una actuació, al cap de més de deu anys, del grup que va abanderar el rock en català a mitjan vuitanta. 

Pep_Sala_Quim

Va ser una nit per al record. El record de les cançons que van marcar una important etapa de la vida de molts dels assistents al concert, i també per als que van ajudar que la gent del país també pogués escoltar pop-rock en català. Els escriptors Quim Monzó i Maria Jaén van ser alguns del al·ludits, però el record més intens se’l va endur el desaparegut Ramon Barnils, al qual se li ha dedicat el disc recopilatori, i és que va ser un dels que va col·laborar amb Duble Buble a fer les lletres. JOAQUIM VILARNAU

Compilació de Maria Lluïsa Latorre, gener del 2006

Una resposta a «Duble Buble: actuació a Montesquiu»

  1. Grans, pioners del pop-rock en català …
    Però emprenyat. No sé pas si amb ells o amb la discogràfica, per haver deixat de banda, oblidats, dos temes que haurien d’ésser part dels nostres clàssics, patrimoni musical català. Són, ‘Sense tu, la nit és un malson’ (quin saxo, per favor…), i ‘Mal de lluna’. Per mi, particularment, llurs millors cançons junt amb ‘Cristina’. Què qualcú hi posi remei … 😉

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *